HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Megvennék a Mikó-birtokot

Tervben a faluturizmus fellendítése

Az oltszemi Mikó-birtok területén már évek óta működik az iskolával és bentlakással ellátott 6-os számú elhelyezési központ. A közel tízhektáros terület azonban négy, Németországban élő leszármazott tulajdonában van, akik nemrég levélben közölték eladási szándékukat Kovászna Megye tanácsával.
oltszem_36_resize

   Egy korábbi törvény értelmében a tulajdonosoknak öt évig nem volt szabad eladniuk ezt a területet, ennek lejártával viszont szeretnék értékesíteni.

  A megyei tanács és a bodoki önkormányzat – közös megegyezés alapján – megvásárolná a területet, hogy az ne kerüljön idegen kézbe, hiszen jó lehetőséget biztosítana a már régóta emlegetett és tervezett faluturizmus beindítására – fejtette ki Fodor István polgármester.

  A kért összeg 60 százalékát a bodoki, a fennmaradó negyvenet a megyei tanács állná. Az elöljáró ugyanakkor cáfolta a témával kapcsolatban nemrég felvetődött hírt, miszerint a bodoki önkormányzat és a megyei tanács közösen megvásárolná a Zalánba vezető út mentén található kaszárnyát, szociális központ létesítése céljából.

 

Felmerült viszont annak a lehetősége, hogy egy francia alapítvány épít az intézményben lakó árva, félárva vagy fogyatékkal élő gyerekeknek egy központot, amely bentlakásként és ebédlőként működne. Ehhez az önkormányzat felajánlott egy hektár területet Oltszem határában.  Szerzõ: Hírmondó

OLTSZEMRŐL BŐVEBBEN...