HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

 

A nőket köszöntötték

  Közel százhatvan nyugdíjas asszony jelent meg a tiszteletükre megszervezett ünnepen a József Attila Kultúrotthonban, amikor a bodoki önkormányzat második alkalommal kedveskedett a szebbik nemnek a nemzetközi nőnap alkalmával. 

MARCIUS-8-2013_00.JPG

   A felszólalók a nők létének fontosságát, gyöngédségüket és erejüket hangsúlyozták: „Ők adnak bátorítást, reménységet az újrakezdéshez.

  Együtt dolgoznak velünk azért, hogy otthonaink, településeink szépüljenek, élhetővé váljanak. Valljuk be, mindent megtesznek értünk, simogatnak, szeretnek, vesződnek velünk, de végül mindig lelkesítenek és felemelnek” – fogalmazott Fodor István polgármester.  

 Hozzátette: az asszonyok álmok, sóhajok és vágyak, ők hordozzák a születés örömét, és ők enyhítik az elmúlás fájdalmát is.

 Tamás Sándor megyetanácselnök beszédében kitért arra, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll, aki megteremti a család légkörének melegségét és biztonságát. Székelyföldet az fogja előre vinni, ha biztonságban tudjuk a családokat, amelyeket asszonyok tartanak össze, tette hozzá.

MARCIUS-8-2013_00.JPGMARCIUS-8-2013_01.JPGMARCIUS-8-2013_03.JPGMARCIUS-8-2013_04.JPGMARCIUS-8-2013_05.JPGMARCIUS-8-2013_06.JPGMARCIUS-8-2013_07.JPGMARCIUS-8-2013_08.JPGMARCIUS-8-2013_09.JPGMARCIUS-8-2013_10.JPGMARCIUS-8-2013_11.JPG

Róth Levente református lelkész a derék asszony dicséretét olvasta fel a Szentírásból, és mondott áldást a nőkre, akik a szervezőktől ajándékképpen szív alakú tűpárnát vihettek haza egy-egy szál virág kíséretében.

A rendezvényt ünnepi műsor tette még színesebbé: a Henter Károly Általános Iskola és Óvoda növendékei vették birtokukba a színpadot. A Reménység furulyacsoport által előadott népdalokat követően az oktatási intézmények néptánccsoportjának legkisebb tagjai népi gyermekjátékokkal, az iskolások pedig dél-dunántúli ugróssal, felcsíki és moldvai csángótánccal varázsoltak mosolyt mindenki arcára. Ezt követően a bodoki ifjúsági kórus énekelt népdalokat, valamint az idősek himnuszát, majd a Háromszék Táncegyüttes lépett fel. 

 

Szerzõ: Hírmondó