HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Várja vendégeit az oltszemi kezelőközpont

 

image
A gyógyulni vágyókat a létesítmény szaunája és természetes ásványvízzel feltöltött medencéi várjá
Az idén kivitelezett gyógyközpont megépítésének gondolata pár évvel ezelőtt fogalmazódott meg, a Székely Fürdőépítő Program keretében uniós, helyi és megyei önkormányzati pénzből felépített, korszerű épületet július 6-án nyitotta meg a községvezetés, az eseményen Klárik László szenátor is tiszteletét tette.  

A kétszintes épületben a gyógyulni vágyókat a kellemes környezet mellett a létesítmény szaunája és természetes ásványvízzel feltöltött medencéi várják, az emeleti részen pedig konferenciák és kisebb ünnepségek lebonyolítására alkalmas terem mellett egy hangulatos masszázsszoba áll a relaxálni és a különböző fájdalmaktól megszabadulni vágyók rendelkezésére. Itt lehetőség nyílik hát-, talp-, cellulitisz-, nyirok- és az egész testet ellazító masszázsra. Szintén az emeleten található a Máltai Szeretetszolgálattól ajándékba kapott, fogorvosi felszereléssel berendezett rendelő is, amely előnyként szolgál a helyieknek, hiszen nem kell a megyeközpontba utazniuk a kisebb kezelések végett. Ugyancsak itt kapnak helyet a tartalék víztartályok is. 

Fodor István polgármester szerint nehéz utat jártak be, amíg az épület elnyerte jelenlegi állapotát. Sajnos, még most sincs minden probléma megoldódva, hiszen a munkálatokat felvállaló cég nem fizette ki az alvállalkozókat, amelyek némelyike csődközelbe került emiatt, hangsúlyozta az elöljáró, aki szerint nagyon sok nehézségbe ütköztek a fejlesztés során. Egyike ezeknek a medencékből szivárgó víz, amit helyi erő segítségével, Kakas Sándornak köszönhetően sikerült orvosolni. Június 5-én a megye vezetősége és az Olt menti polgármesterek is ellátogattak a kezelőközpontba, akikkel együtt Füzes Oszkár, Magyarország nagykövete is érdeklődést mutatott a létesítmény iránt.

A megnyitó ünnepségen azokat az oltszemi idős házaspárokat is köszöntötték, akik több mint ötven éve fogadtak egymásnak örök hűséget. A településen tizenegy pár tudhatja magáénak ezt a nem mindennapi ajándékot, ők emléklapot, virágot és bort vehettek át a vezetőségtől. A kezelőközpont előtti téren tokányfőző versenyt is tartottak, amelyre három csapat: a Csak csajok, a Skacok és az Oltszemi juhászok neveztek be. A nap szabadtéri bállal ért véget. 

 

 

image
 

 

A Bodoki Nap elengedhetetlen, immár hagyományosnak számító mozzanata volt a tájjellegű kutyakiállítás, valamint a kisállat- és szarvasmarha-kiállítás is, amelyen a helyi gazdák mutatták be jószágaikat, majd vették át a szakemberekből álló zsűri által odaítélt díjakat is. A tehenes gazdák kategóriájában az első díjat Sorbán Miklós vihette haza, a másodikat Varga Zsolt, a harmadikat Kádár Mihály. A vemhes üszők kategóriájában Szabó Attila (I. hely) és Ferenc Alpár (II. hely) jószága bizonyult a legszebbnek. A növendékek csoportjában Kádár Mihály állata érdemelt jutalmat.