HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Megerősítették hitüket

Emlékkonfirmáció a református templomban

image
Együtt ünnepeltek a hetvenöt, ötven, huszonöt és tíz éve konfirmáltak
Zajlik az élet a bodoki református gyülekezetben: hetvenöt, ötven, huszonöt és tíz éve, hogy Isten színe előtt tettek fogadalmat azok a hívek, akik augusztus 25-én újra összegyűltek, és ünnepi istentiszteleten bizonyságot tettek hitükről. Október 6-án a református templomban emlékeztek az aradi vértanúkra, és egy-egy szál virággal köszöntötték a református gyülekezet legidősebb tagjait.

Sepsibodokon már évtizedes hagyománya van az emlékkonfirmációnak, amin azok is részt vesznek, akik talán az év többi vasárnapján csak ritkán látogatják a templomot.

Ilyenkor gyűlnek össze a családok, a rokonok, és ezen a napon térnek vissza falujukba azok az elszármazottak is, akiket nagyon sok gyerekkori emlék vagy rokoni, baráti szál köt a településhez. Sok esetben ezek az események adnak alkalmat arra, hogy visszatekintsenek az elmúlt időszakra, számot vessenek az évek, évtizedek történéseivel, ahogyan Róth Levente lelkipásztor is megfogalmazta. Ilyenkor tisztázódik le az elmékben és a szívekben, hogy mennyi idő is telt el a gyermekkorban tett fogadalom óta, amikor zsenge fiatalként ígérték meg, hogy Isten hűséges követői lesznek.

Októberben újabb emlékezetes esemény volt, 6-án a református templomban emlékeztek az aradi vértanúkra, és egy-egy szál virággal köszöntötték a református gyülekezet legidősebb tagjait. Az ünnepi pillanatokban Isten igéje mellett Deák Klára szavalata szólt mindazokhoz a szépkorú asszonyokhoz és férfiakhoz, akik hosszú utat jártak már be az élet rögös útján. Az eseményen a Reménység furulyacsoport alkalomhoz illő műsorral kedveskedett az egybegyűlteknek. A bodoki református gyülekezet két legidősebb tagját, Lunguly Margitot és Farkas Irént (mindketten 94 évesek) az otthonukban látogatták meg a presbiterek és Róth Levente lelkipásztosz.