HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Házaspárokat köszöntöttek Zalánban

 

image
Tartalmas műsort nézhettek végig az ünnepeltek
Ünnepi műsorral köszöntötték november 29-én, pénteken a zaláni kultúrotthonban azt a hét házaspárt, akik ötven vagy még több éve fogadtak örök hűséget egymásnak. Az egybegyűltekhez Fodor István polgármester szólt, aki emléklapot nyújtott át, a tanácsosok pedig virággal és borral kedveskedtek.

„Felemelő pillanat, amikor azokat a személyeket ünnepelhetjük, akik közel fél évszázada támogatják egymást jóban-rosszban, egészségben, betegségben. Az idősek a társadalom megbecsült tagjai, és nekünk kötelességünk tiszteletet és szeretetet tanúsítanunk irántuk”, hangsúlyozta az elöljáró. 

A sepsibodoki KIT Alapítvány meghívására a kálnoki vendégszereplők kápráztatták el a zaláni közösséget, teltház előtt mutatkozott be a fúvószenekar, Tímár Zoltán és Téglás Botond áldozatos munkája révén. A közel húsztagú, kálnoki és kőröspataki férfiakból verbuválódott zenekar előadása teremtette meg a jókedvet az est további részére, amikor a székely ruhába öltözött fiatalok vették birtokukba a színpadot. 

A faluünnepeken, néptánc-találkozókon, fesztiválokon is résztvevő Nevesincs Tánccsoport gazdag repertoárral érkezett a szomszédos településre. A közel ötventagú, Kecskés József és Piroska vezetésével működő csoport népi gyermekjátékokat, sárközi karikázót, felcsíki táncokat adott elő. Kecskés Andrea és Kecskés Eszter népdalokat énekelt, az egybegyűltek láthattak legényavatót és erdővidéki páros táncokat is az ifjúsági csoportok előadásában.