HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Kastélyt is vásároltak

 

image
A kastélyra a 250 ezer eurót Sepsibodok önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa fele-fele arányban fizeti ki május végéig
Május 9-én, pénteken hivatalosan is megnyitották a bodoki polgármesteri hivatal felújított, új szárnnyal ellátott épületét. Aláírták az oltszemi Mikó-kastély adásvételi szerződését is, az ingatlanért 250 ezer eurót fizetnek.

A munkálatot az európai uniós alapból támogatott, 322-es pályázat után a községnek visszafizetett hozzáadott értékadóból sikerült elvégezni. Fodor István elöljáró elmondta, a községháza kivitelezési tervét az Atte Stúdió munkatársai, Tusa Attila és Dudás Melinda készítették, a munkálatokat a Baumeister cég végezte.

 

Miután a polgármesteri hivatal épületének kérdését sikeresen megoldották, újabb feladatot vállalt közösen a megyei önkormányzat és Bodok község: az Erdély-szinten is egyedinek tartott oltszemi Mikó-kastély felújítását, miután a megyei tanács által áprilisban hozott határozat értelmében megvásárolták az ingatlant. A Mikó-kastély építésének 1827-ben láttak hozzá gróf Mikó Miklós megbízásából, és elsősorban az egységes ikonográfiai program alapján készült, viszonylag jól megőrződött falképsorok teszik Erdély-szerte egyedülállóvá.