HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Tiszaladányi látogatás

Egy csónakban eveztek szerzõ: Hírmondó   |  A cikk megjelenésének dátuma: 

image
Fodor István polgármester előkelő helyen végzett a fogathajtó-versenyen
A bodoki önkormányzat vezetősége augusztus 31-én második alkalommal látogatott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszaladányra, ahonnan az elmúlt évben Sepsibodok testvérkapcsolati felkérést kapott. Emellett a községben végzett felújítási munkálatokról is beszámolunk az alábbiakban.

Az anyaországi községben megszervezett falunapok programjain a bodoki polgármester és tanácsosok is részt vettek: a Kis-Tiszán megtartott sárkánycsónak-versenyen a két település csapata első helyen végzett a kétszáz méteres távon. Emellett maraton, valamint akadály- és fogathajtó-verseny is színesítette a rendezvény palettáját, ez utóbbin a benevezett 16 fogatból Fodor István polgármester a hatodik helyen végzett.

Apró javítások

Az önkormányzat az elmúlt időszakban karbantartási munkálatokat végzett a vásárpataki, valamint a Sütő felé vezető úton, de felújították a polgármesteri hivatal tulajdonába tartozó erdei utakat is. Zalán egyik utcáját útgyalu segítségével rendezték és kőburkolattal vonták be, a jövő hónap elején pedig a már régóta tervezett hidat is elkészítik. Ennek felavatásakor Zalánban az önkormányzat a település ünnepét is megtartja.

 

Az oltszemi kezelőközpontnál nemrég apró javításokat, meszelést, cserepezést végeztek, emellett a fürdőmedence körül lefolyót alakítottak ki. Az épület körüli területen, a több férőhelyes pavilonnál pedig kialakítottak egy sütés-főzésre alkalmas részt is.

Segítség a nehéz helyzetűeknek

Rászoruló gyerekeknek indul délutáni oktatás jövő évtől Oltszem központjában: a Diakónián keresztül az önkormányzat egy közel 30 fős osztályt indítana azon növendékeknek, akik nehéz helyzetben élnek. Velük egy pedagógus foglalkozik majd naponta 3–4 órát, illetve ebédet is biztosítanak számukra. A programba a szülőket is bevonnák, oly módon, hogy a Mikó-kastély területén levő gazdasági terület és állatállomány kibővítése után zöldséget termesztenének a területen. Természetesen ők is naponta kapnának ebédet, illetve bizonyos mennyiséget a terményből.