HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Elismerés egy élet munkájáért

Egy értékteremtő és hagyomány-átörökítő pedagógus 

 

image
Székely Klára és a tizenegyedik, végzős osztálya
A legnagyobb ajándék egy pedagógusnak az elismerés, hangzott el a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) Kovászna megyei szervezete által december 5-én tartott életműdíj-átadási ünnepségén, ahol Székely Klára tanárnő is elismerésben részesült.

Az eseményen a bodoki pedagógus munkatársai és tanítványai is részt vettek. „Székely Klára igazi tehetséggondozó, ezen kívül értékteremtő és hagyomány-átörökítő pedagógus. Tudományágak, tantárgyak, művészeti ágazatok sokaságának szeretetét próbálta tovább­adni, a matematikán, fizikán, kémián át el egészen a testnevelésig mindent tanított. Tizenegy végzős osztály diákjai érezték az évek során osztályfőnöki gondoskodását, ha kellett, szülők helyetti szeretetét, támogatását, irányítását” – fogalmazott laudációjában dr. Kozma Csaba magyarszakos tanár.

A tanárnő, aki helyettesítő pedagógusként kezdte pályafutását a bodoki iskolában, példamutató munkájával és életével arra törekszik, hogy átadja diákjainak az elődök által megteremtett tárgyi és szellemi értékrendet. Ő az, aki iskolamúzeumot hozott létre, hagyományos motívumok hímzésére, virágok gondozására, faragászatra és csuhékészítésre tanítja diákjait, velük együtt facsemetéket ültet az iskola területén, és szerepet vállal az oktatási intézményen belül folyó rendezvények megszervezésében.