HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

FALUNAPOK 2018

VIRÁGOK BODOKON

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Országos, majd nemzetközi verseny

2018-1

Május 17–20. között az oltszemi maratonhajtó-pályán szervezi meg az év első országos fogathajtó versenyét a bodoki önkormányzat, Kovászna Megye Tanácsa és a Romániai Lovas Szövetség. A tavaly átadott, Európa és világviszonylatban is egyedinek számító oltszemi pálya immár második alkalommal ad otthont az országos fogathajtó versenynek, amelyre 16 fogat nevezett be.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a közelgő esemény kapcsán kifejtette: Bodok község méltán foglal helyet a székelyföldi lovas rendezvények házi­gazdái között a májusi, illetve a júliusban esedékes I. nemzetközi fogathajtó – 2 és 3 csillagos – versennyel, mely utóbbi pontgyűjtő megmérettetéssel Bodok is bekerült, egyetlen romániai településként, a fogathajtás 2018-as versenynaptárába, Hollandia, Németország, Franciaország és az Amerikai Egyesült Államok mellé.
Fodor István, Bodok község polgármestere elmondta, már javában zajlanak a díjhajtás, maraton- és akadályhajtó versennyel járó előkészületek, a benevezett lovakat ezúttal is a kastély udvarán felállított mobil boxokban helyezik el, a hajtók és segédek elszállásolását pedig a környező településeken igyekeznek megoldani. A pálya területrendezése is a vége felé jár. „Idén is, csakúgy, mint tavaly, a község lakói sokat segítettek a munkálatokban. Örülünk, hogy évről évre nő a lovas rendezvényeink színvonala, idén két megmérettetésnek is otthont adunk” – emelte ki az elöljáró. 
A májusi versenyre 16-án érkeznek a fogatok, csütörtökön, a 15 órai technikai ülést követően orvosi vizsgán vesznek részt, pénteken 11 órakor a díjhajtásra, szombaton, szintén 11 órakor, a maratonhajtásra, vasárnap 12 órakor pedig az akadályhajtásra kerül sor. <<