HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

IMAGE GALLERY

ZILELE COMUNEI 2018

FLORI ÎN BODOC

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

FALUNAPOK 2013

A Sütei népi feredő után még egy egészségmegőrző egységgel gazdagodott Bodok község, Oltfej vidéke. Szombaton népes közönség jelenlétében Fodor István polgármester megnyitotta az oltszemi kezelőközpontot, s miként a helybeliek értékelték, „ez volt az idei Bodoki Napok koronarendezvénye”.
Egy gombnyomásra nem lehet teljes gőzzel indulni – hangsúlyozta a polgármester. Egyelőre fürdővizet tudnak szolgáltatni, beindult a szauna, és szakképzett gyógymasszőrök várják a gyógyulást keresőket. Ez a létesítmény is A borvíz útja részeként készült, s bizony nem volt könnyű megindulni, hiszen csak most bukkantak felszínre azok a hibák és rendellenességek, amelyek az egykori kivitelező kontójára írhatóak, s amelyeket a helyieknek kellett korrigálniuk. Sajnos, a nyertes fővállalkozó cég a mai napig sem fizette ki az alvállalkozók költségeit, s ennek hátrányait viselni kellett. Szakemberekhez kellett folyamodniuk a helyieknek, hogy beindíthassák  a kezelőközpontot.

Szeretettel várunk minden gyógyulást keresőt – fejezte be Fodor István –, és megígérjük, hogy fokozatosan beindítjuk a többi kezelést is. Addig is, hogy ki tudjuk használni az épületet, hamarosan megnyit a fogászati rendelő, s ennek bizonyára örvendenek a helybeliek. Kérjük Oltfej lakosságát és az érdekelteket, pártoljanak fel, segítsenek, hogy később teljes kapacitással működhessen a központ, hogy igénybe vehessék az ásványvíz és a mofettagáz gyógyító hatását.
A megnyitó valóságos népünnepéllyé alakult, mert a köz­ségvezetés virággal és ajándékkal köszöntötte azokat az oltszemi lakosokat, akik ebben az esztendőben ünneplik házasságuk 50. évfordulóját. Olt­szem és a környék népe terített asztal mellett szabadtéren ünnepelte az eseményt. Va­sárnap az uzoni fúvósok és mazsorettek zené­je-felvonulása volt a falunapra szóló hívogató. A bodoki lovashagyományt folytatták a délelőtti tájlovagló versennyel, amelyen Tamás Sándor megyei elnök is versenybe szált, saját lován. Ezt Filimon és Georgiana bukaresti lovasidomár bemutatója követte, de állandó lovaglási program is várta a gyerekeket és a felnőtteket. A sportpályán szarvasmarha- és kisállat-kiál­lítás, fajkutya-bemutató volt a látnivaló. Itt is köszöntötték az 50 év feletti házasságukat ünneplő párokat, majd a helybeli gyerek műkedvelőké lett a színpad. Be­mutatkoztak a sepsi­bükszádi és mikóújfalusi gye­rek táncegyüttesek, a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza és a Fenyőcske néptáncegyüttes. A Székely Góbék humoros mű­sora már csak ráadás volt. Nap-nyugta után a Rustic Band- és a Velvet-koncert zenéjétől visszhangzott az Olt völgye, éjfél előtt másfél órával pedig Alsó-Oltfej a tűzijátékban gyönyörködött.
 
 

 

image
 

 

A népviseletbe öltözött kis-óvodások csengő hangjától volt hangos a bodoki sportpálya a Bodoki Napon a délutáni órákban. Csákány Orsolya tréfás mesével mosolyogtatta meg a közönséget, Zsunkuly Zsanett és Sorbán Hanna, Várdó Éva óvónő segítségével, népdalokkal kedveskedtek a jelenlevőknek.

 

 

 

  

 

image
 

 

 A bodoki iskola és óvoda növendékei is színpadra álltak a település ünnepén. A nagycsoportosok Lunguly Kertész Zsuzsanna Emőke óvónő vezetésével A falubeli pletykák című előadásukkal nevettették meg a közönséget. A kicsik az idős falusi asszonyok és férfiak szerepébe bújva élcelődtek egymással.