HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

IMAGE GALLERY

ZILELE COMUNEI 2017

.

FLORI ÎN BODOC

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

ZILELE COMUNEI

FALUNAPOK

2017 

2017bodok program 02

 

 
Jövőre nemzetközi versenyt szerveznek Oltszemen

Közösen sikerül!

 
A bodoki fogat a frissen festett akadályokkal ismerkedik

 

Július 7-9. között Oltszemen rendezi meg az országos kettes fogathajtó verseny 2. fordulóját Kovászna Megye Tanácsa, a Román Lovas Szövetség és a bodoki önkormányzat, utóbbi az eseménnyel egybekötve szervezi meg a községi napokat is.

A rendezvény helyszínéül az oltszemi kezelőközpont előtt kialakított héthektáros, a nemzetközi normáknak megfelelő maratonhajtó-pálya szolgál. Az országban egyedinek számító pálya hosszú munka eredménye: a helyi és a megyei önkormányzat már tavaly elkezdte a területrendezést, az akadályok faanyagának előkészítését, amelyek most már végső formájukban állnak a rendeltetési helyükön. Fodor István polgármester köszönetét fejezte ki mindazon cégeknek és magánszemélyeknek, akik nagylelkűen támogatták a beruházást.

Citeşte mai departe: JÖVŐRE NEMZETKÖZI VERSENYT SZERVEZNEK OLTSZEMEN

NŐNAP 2017

 

Bodoki óvoda tanoncainak,
karácsonyi csomagot adományozott a Sepsiszentgyörgyi Rotary Klub

Karacsonyi csomag 2016_1.jpgKaracsonyi csomag 2016_2.jpgKaracsonyi csomag 2016_3.jpg

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Mesekunyhó Sepsibodokon

2016. december 20., kedd, Közélet

 
A szerző felvétele
A szerző felvétele
Advent negyedik vasárnapján avatták a mesekunyhót Sepsibodokon, miután a falu nagytelepülés kategóriában idén áprilisban megnyerte a Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett vetélkedőt. A mesekunyhót a református gyülekezeti teremben tartott istentisztelet után adták át, az ünnepi alkalmat a gyülekezet furulyás csoportjának műsora, szeretetvendégség, mesék és gyerekfoglalkozások tették emlékezetesebbé.
Nyáron a közösség sokat gondolkodott és dolgozott, amíg felkészültek a mesekunyhós király fogadására, de most, advent utolsó vasárnapján, amikor minden királynál hatalmasabb király érkezik, vajon megvan-e bennünk ugyanaz a láz, izgalom, vajon felkészültünk-e a fogadására? – tette fel a kérdést Roth Levente lelkipásztor az ünnepi istentiszteleten.
A lelkész kifejtette: a karácsonyra való készülődés általában más jellegű szokott lenni, mint a Jézus Krisztussal való találkozás előtti. Az advent lehetőséget kínál arra, hogy számba vegyük hibáinkat, bűneinket, és örüljünk annak, hogy az érkező Krisztus eltörli ezeket. 
Az istentisztelet után a gyülekezet furulyás csoportjának műsora következett, majd a vendégek nevében Benkő Éva, a Guzsalyas Alapítvány és Játszóház munkatársa átadta a jelenlévőknek Gergő királyfi, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a megyei tanács üdvözletét, majd egy mesét mondott a vadászfiúról és a sasról, melyből megtudhattuk, honnan ered az ünnepség, miként tanult meg az ember ünnepelni. A mese után gyerekek és felnőttek egyaránt megcsodálhatták a vadonatúj mesekunyhót, majd mindenki visszatért a gyülekezeti terembe a szeretetvendégségre, és egy Benkő Éva által irányított közös, inter­aktív mesére.
Péter Orsolya, a művelődési központ munkatársa lapunknak elmondta: Nagyajta és Fotosmartonos, a 2012–2013-as évad nyertesei után idén Páván és Bodokon avattak mesekunyhót. Ezek a játszóházak felépítésükben megegyeznek, de kinézetükben különböznek egymástól. A bútorokat a Haszmann Pál-tájmúzeumban készítették és festették, a nemezszőnyegeket és játékokat a Guzsalyas Alapítvány készítette, a többi játékot pedig a sepsiszentgyörgyi D-Toys gyártotta. Nem mindegy, milyen környezetben nőnek fel gyermekeink – mondta Roth Levente lelkipásztor –, ilyen közösségi térben minden bizonnyal jobb ízlésű és világlátású fiatalok nevelkednek.