HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

IMAGE GALLERY

ZILELE COMUNEI 2017

.

FLORI ÎN BODOC

SCHENGEN II.

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Măsuri de mediu și climă

Mesekunyhó Sepsibodokon

2016. december 20., kedd, Közélet

 
A szerző felvétele
A szerző felvétele
Advent negyedik vasárnapján avatták a mesekunyhót Sepsibodokon, miután a falu nagytelepülés kategóriában idén áprilisban megnyerte a Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett vetélkedőt. A mesekunyhót a református gyülekezeti teremben tartott istentisztelet után adták át, az ünnepi alkalmat a gyülekezet furulyás csoportjának műsora, szeretetvendégség, mesék és gyerekfoglalkozások tették emlékezetesebbé.
Nyáron a közösség sokat gondolkodott és dolgozott, amíg felkészültek a mesekunyhós király fogadására, de most, advent utolsó vasárnapján, amikor minden királynál hatalmasabb király érkezik, vajon megvan-e bennünk ugyanaz a láz, izgalom, vajon felkészültünk-e a fogadására? – tette fel a kérdést Roth Levente lelkipásztor az ünnepi istentiszteleten.
A lelkész kifejtette: a karácsonyra való készülődés általában más jellegű szokott lenni, mint a Jézus Krisztussal való találkozás előtti. Az advent lehetőséget kínál arra, hogy számba vegyük hibáinkat, bűneinket, és örüljünk annak, hogy az érkező Krisztus eltörli ezeket. 
Az istentisztelet után a gyülekezet furulyás csoportjának műsora következett, majd a vendégek nevében Benkő Éva, a Guzsalyas Alapítvány és Játszóház munkatársa átadta a jelenlévőknek Gergő királyfi, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a megyei tanács üdvözletét, majd egy mesét mondott a vadászfiúról és a sasról, melyből megtudhattuk, honnan ered az ünnepség, miként tanult meg az ember ünnepelni. A mese után gyerekek és felnőttek egyaránt megcsodálhatták a vadonatúj mesekunyhót, majd mindenki visszatért a gyülekezeti terembe a szeretetvendégségre, és egy Benkő Éva által irányított közös, inter­aktív mesére.
Péter Orsolya, a művelődési központ munkatársa lapunknak elmondta: Nagyajta és Fotosmartonos, a 2012–2013-as évad nyertesei után idén Páván és Bodokon avattak mesekunyhót. Ezek a játszóházak felépítésükben megegyeznek, de kinézetükben különböznek egymástól. A bútorokat a Haszmann Pál-tájmúzeumban készítették és festették, a nemezszőnyegeket és játékokat a Guzsalyas Alapítvány készítette, a többi játékot pedig a sepsiszentgyörgyi D-Toys gyártotta. Nem mindegy, milyen környezetben nőnek fel gyermekeink – mondta Roth Levente lelkipásztor –, ilyen közösségi térben minden bizonnyal jobb ízlésű és világlátású fiatalok nevelkednek.